23 февруари 2022

За блога

Блогът е посветен на живота след смъртта, духовния свят и прераждането. 
 
В него се разглеждат въпросите за пътя на душата след смъртта на физическото тяло, за устройството и природата на духовния, нематериален свят, за духовните същества и ангелите, за прераждането и кармата на човека, за духа, смисъла на живота, Вселената и Бог.

Блогът се поддържа от д-р Деян Пенчев, доктор по философия и изследовател. Ако имате въпроси, необясними ситуации, познати или деца със свръхестествени преживявания, може да пишете на имейл: deyan_penchev@abv.bg.

* * *

Душата е безсмъртна и продължава съществуването си и след смъртта. Нейният път я води към все по-голямо познание и любов, затова колкото по-съзнателно и морално живее човек, толкова по-съзнателен и буден ще бъде той в отвъдния живот.“
 
„Душата идва от друго място, от друг, отвъден, надматериален, невидим за обикновеното човешко зрение свят, а той е такъв поради самоограниченията на човешкия ум.
 
Когато човекът умре, той всъщност не умира, не се заличава, не се унищожава, само тялото, материята отпада и се разгражда, а другото, душата, отлита в този невидим, отвъден свят. Философите казват, че разумът на човека продължава да живее, духът, Азът на човека, който е невидим, разумен и божествен. Платон дори пише четири доказателства за безсмъртието на душата, в диалога си Федон, и говори за отвъдния свят в Държавата, Горгий, Федър и др. Защото човекът не е само плът, той е и чувства, мисли, а те не са материални, не са веществени, не са изградени от атоми, и остават, не умират, затова и всяка смърт не е умиране, а просто минаване от едно състояние на съзнанието в друго, от един видим, физически свят в друг, невидим и духовен свят. И след време, когато по дадени причини и закони, обяснявани от езотеричната наука, тази душа трябва отново да слезе на Земята във физическо тяло, тя се ражда като малко дете за нов живот, прехожда в ново раждане, преражда се...
 
Д-р Деян Пенчев