12 ноември 2021

Случай на болки в гърба (Брайън Уайс)

„Алберто – лекар, специализиращ радиология, стра­даше от много години от силни болки в гърба и спазми. Медицинската намеса не беше донесла дори облекчение на пронизващата болка. Ако Алберто нямаше толкова си­лен и твърд характер, той сигурно щеше да се пристрасти към болкоуспокояващите лекарства, които му предписвали срещу ужасните пристъпи.
 
Когато изпадна в трансово състояние, Алберто откри два предишни живот, които бяха завършили със смърто­носни рани в гърба. Единият от тях беше много показа­телен. Алберто си припомни как умира като войник в ня­каква европейска битка отпреди неколкостотин години. Той отново преживя замъгляващата съзнанието болка от последната си фатална рана. Мястото на тази рана точно съответстваше на областта, в която чувстваше сегашните си болки в гърба. След регресията Алберто бързо подоб­ри състоянието си.
 
Още веднъж духът и тялото се обединиха, за да улес­нят лечението. В случая с Алберто резултатът бе по-фоку­сиран, отколкото при другите гореописани случаи. Албер­то дойде, за да се облекчи от болките си и той постигна тази цел.
 
И все пак животът на Алберто бе повлиян и в по-ши­рок аспект. Като резултат от регресивната терапия Албер­то престана да взима болкоуспокояващи лекарства, кои­то преди му бяха единственият източник на облекчение.“
 
Брайън Уейс, Лечители през времето. Изд. „Слово“, В.Т., 1993