13 ноември 2021

Джеймс Ван Прааг за помощта от мъртвите

„Има различни духовни нива на съществуване. Когато умираме, ние отиваме на това духовно ниво, което съответства на нашите мисли и дела от земния ни живот. Един дух може да ни предаде познание само от духовното ниво, на което се намира.
 
Нещо повече духовете уважават и се придържат към съществуващите закони. Ако ги пренебрегнат, те ще действат против естественото състояние на хармония и равновесие и няма да могат да се развиват духовно. Така че вместо да ни дават готови отговори за това, какво може да се случи, те се придържат към духовните закони и ни позволяват да правим сами своя избор.
 
Например, ако някой попита покойната си майка дали да се ожени, има две вероятни възможности. В първия случай е възможно майката да знае исканата информация и да даде отговор. От друга страна, ако този брак е кармичен урок за детето й, тя няма да поиска да пречи на духовното му развитие като даде отговор на един предстоящ кармичен тест. Всеки човек трябва да премине самостоятелно през своя живот. Дори с помощта на своите водачи и ангели-хранители, всеки трябва да стигне до собствени решения, основаващи се на неговите разбирания. Може да се каже, че всеки от нас непрекъснато е подложен на тест.“
 
Джеймс Ван Прааг, Разговори с небесата. Изд. „Аратрон“, С., 1999, с. 108