12 ноември 2021

Животните след смъртта (Джеймс Ван Прааг)

Животните също оцеляват след смъртта. Когато те преминат в духовния свят, приемат тази промяна като естествено събитие. Ние наистина можем да се поучим от тях. Често ме питат: „Къде ще отиде моят домашен любимец?“ Той също се отправя към небето. Отива в един много красив свят – същото място, където отиват и хората. Когато едно животно почине, то бива посрещнато от човешките същества, с които се е срещнало на Земята. Ако там няма никой от тях или ако едно животно не е прекарало земните си дни с хора, то често бива посрещнато от духове, които се грижат за него. Те са щедри, любвеобилни души и го поемат, докато в духовния свят не пристигне член на семейството, който е свързан с животното със силна любов. Обикновено тези, които се грижат за животните, са обожавали животни и на Земята.
 
Доста често наскоро починалите животни се връщат в земния си дом. Често те седят на същия стол, спят на същото място и ви наблюдават отблизо. Те си спомнят нежността и любовта, която са получавали от вас на Земята, и често се връщат, за да ви наблюдават и защитават.
 
Затова, моля ви, никога не приемайте едно животно или друга форма на живот като притежание. Ние сме тук, за да споделим мистерията на божествения план на любовта за всички Божии същества.“
 
* * *
 
„Имало едно време един обикновен фермер, който живеел в Англия. Както се случва понякога, настанали тежки времена за неговото стопанство и накрая всички в семейството починали. Единственото нещо, което му останало в живота, било неговото старо, бяло, с хлътнали страни конче на име Пати, на което той помогнал да се появи на бял свят. Пати и нейният стопанин живели заедно много, много години, докато не дошъл денят, когато било ред на кончето да напусне този свят. Фермерът останал сам и обезумял от скръб. След години, когато съдбата отредила фермерът да премине в отвъдния свят, той се събудил като дух и открил, че се намира на една прекрасна поляна. Не знаел къде се намира и си помислил, че сънува. Погледнал към хълма в далечината. Внезапно от там в галоп към него се спуснал един кон. Това била неговата стара приятелка Пати, но тя изобщо не била стара, с артрит и с хлътнали страни, както той си я спомнял. Вместо това, тя била красива, млада и изпълнена с енергия кобила. Колкото повече се приближавал конят, толкова по-ясно фермерът осъзнал, че това наистина е неговата Пати и чувствал нейната любов. Именно обичта на Пати го направлявала в духовния свят.
 
Обичта, която ни свързва с нашите домашни любимци, не ни напуска и в отвъдния свят. Любовните връзки, без значение с кого са, продължават завинаги.“
 
Джеймс Ван Прааг, Разговори с небесата. Изд. „Аратрон“, С., 1999, с. 184, 94