29 ноември 2021

Раят и небето (Долорес Кенън)


„К: Правя разлика между небе и рай, тъй като рай означава усъвършенствана Земя. Понякога е земен, но без разрушението и разложението, които съществуват на плана на въплъщенията. А небето се отнася до по-висшите планове на съществуване, за които духът инстинктивно знае, макар и да не може да ги обрисува ясно с неадекватните думи и концепции, налични в плана на въплъщенията. Небето се отнася до по-висшите планове, където всичко е енергия. А раят се отнася до онези т.нар. „нисши“ планове, където обстановката все още е сходна със земната, тъй като си на по-висш план на Земята.
 
Д: В такъв случай, когато някой каже, че е отишъл на Небето, той всъщност е отишъл на един по-висш план, където няма никакви картини, така да се каже, а всичко е енергия, или наоколо все пак има някакви гледки?
 
К: Ами, там има предимно енергия и енергийни манипулации. Но когато хората говорят за умиране и за отиване на небето, те в действителност отиват в рая, защото всичко трябва да се преминава в определен ред и нещата трябва да се възприемат и осъзнават в определен ред. Човек трябва да бъде подготвен за по-високите нива, за да може да ги схване по-добре.
 
Д: Но в областта, известна като небе, празно ли е всичко, или има пейзажи, сгради или нещо друго?
 
К: Не, няма сгради. Възприятието ти е различно и можеш да виждаш енергиите. Изглежда като фантастични проявления на северното сияние. Самият ти си енергия и можеш да манипулираш енергиите, за да постигаш разни неща и да караш разни неща да се случват. Когато се намираш в по-висшите планове, наречени небеса, можеш много лесно да надникнеш в по-нисшите, да видиш физическите планове и да видиш какво се случва там. Няма проблем да се виждат неща; просто това, което ще видиш, ще зависи от това кое ниво наблюдаваш. Но няма да има обкръжение, тъй като няма хоризонти.
 
Д: Но ти каза, че хората не отиват там веднага.
 
К: Това е вярно. Обикновено, когато човек умре, следва един преходен период, през който човек да може да свикне с факта, че вече не се намира на плана на въплъщенията. Когато човек свикне с този факт, тогава е свободен да се движи между плановете, до които има достъп, в зависимост от това доколко развит е духът му.“
 
Долорес Кенън, Между смъртта и живота. Изд. „Възнесение“, С., 2014, с. 49