14 септември 2021

Знаци за присъствието на духове (Джеймс Ван Прааг)

Светлини. Много често можете да видите примигване на светлините в стаята или как нова електрическа крушка гръмва мигновено. Духовете показват присъствието си чрез осветителните тела, обикновено когато прекарват доста време около вас или когато знаят, че това е начинът да привлекат вниманието ви.
 
Телевизори. Духовете са известни с това, че могат сериозно да повлияят върху образа на телевизионния екран. Има случаи, когато на екрана се появява лицето на духа или телевизорът се включва и изключва от само себе си в необичайно време през деня.
 
Радио. Много радиочасовници, които се намират до леглото, се включват по различно време. Понякога това става в час, който е важен за починалия за човек. Много пъти радиото се включва, когато в ефира звучи особено значима песен.
 
Музика. Често духовете успяват да ви внушат определена песен или вие може да започнете да мислите за тях, когато дадена песен звучи по радиото.
 
Часовници. Твърди се, че часовниците често спират в момента, когато любимият човек е починал, или пък спират да работят без очевидна причина.
 
Телефони и телефонни секретари. След като някой почине, възможно е телефонът да позвъни, а от другата страна да няма никой. Или пък може наистина да чуете гласа на духа. В някои случаи този глас се записва на телефонния секретар.
 
Електроуреди. Известно е, че електрическите уреди могат да спират и да започват да работят по различно време, когато никой не е около тях. Това е друг начин, по който духовете се опитват да привлекат вниманието ви. Струва ми се, че това се случва доста често, особено ако духът е готвил много или е прекарвал по-голямата част от времето си в кухнята, когато е бил жив.
 
Компютри. Феноменът на електронния глас стана доста популярен през изминалите няколко месеца. Духовете не само че използват телефоните и телефонните секретари, но също така се появяват и върху екраните на компютрите. За подобни явления няма никаква друга причина, освен тази, че духът иска да убеди любимите си хора, че наистина е жив. Възможно е той да е имал и интерес към компютрите
 
Аромати. Много често срещан знак е веднага след смъртта и няколко месеца след това да се чувства определена миризма. Внезапно човек усеща лек аромат на пура, на рози или на познат парфюм. Тези аромати определено се свързват с онези хора, с които сме се разделили. Например майката на даден човек може да е използвала определен парфюм и той неочаквано да изпълни стаята. Същото се отнася и за миризмата на цигари, ако любимият човек е бил пушач. Тези аромати са начин, по който духовете на любимите хора ни показват, че са около нас.
 
Подаръци. Духовете изпращат много подаръци и материални неща, но ние не разбираме от кого ги получаваме. Много пъти по време на сеанс идва дух, който казва: „Надявам се, че ти хареса златното колие, което ти купих миналата седмица“ Клиентът поглежда вцепенен и пита: „За какво говориш?“ Аз обяснявам, че един дух може да ни внуши да купим определени неща. Ето някои начини, по които духовете се намесват в живота: например, когато изневиделица получим букет рози или когато си купим къща без почти никакви проблеми по сделката, или ако внезапно получим работата, която желаем. Това са знаци, че нашите любими същества са с нас и искат да ни помагат.
 
Животни. Животните често биват използвани от духовете. Много пъти духовете въздействат на птица или на малко животинче да дойде при нас и да привлече вниманието ни по някакъв начин. Това е още един знак за тяхната близост. Една моя добра приятелка почина през февруари. Заминах за Ню Йорк, който беше затрупан под половин метър сняг, за да посетя нейната крипта. Трудно ми беше да я открия и се лутах напред-назад, когато внезапно един камион спря и шофьорът излезе от него. „Вие стоите точно пред него“, каза той. Аз му благодарих, а той се върна при камиона си и потегли. Помислих си, че е странно да се е появил в най-подходящия момент. След като тръгна, аз погледнах към гроба на приятелката ми и близо до него видях една сойка в ярко син цвят, която стоеше на един клон. Повтарям, че беше много студено и всичко беше покрито със сняг. В този момент не ми се стори странно, докато по-късно след обяд не посетих нейния съпруг, Джак, в техния дом. Когато влязох, първите думи на Джак бяха: „Ако искаш нещо от Кони, можеш да го вземеш.“ Аз погледах надясно и там на един рафт стоеше стъклена синя птица, която се взираше в мен.
 
Джеймс Ван Прааг, Разговори с небесата. Изд. „Аратрон“, С., 1999